Изненада! Пригожин спря на 200 км от Москва, обръща колоните: Не бива да се пролива кръв!

Изненада! Пригожин спря на 200 км от Москва, обръща колоните: Не бива да се пролива кръв!
A A+ A++ A

Евгений Пригожин публикува официално аудиосъобщение. Той заяви, че колоните са спрели на 200 километра от Москва. Според него "е настъпил моментът, в който може да се пролее кръв".

"Разбирайки отговорността на момента, в който "може да се пролее кръв", ЧВК обръщат колоните и се връщат в полевите лагери, както е планирано."

По-рано стана известно, че Евгений Пригожин е приел предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре движението на отрядите на "Вагнер" и да предприеме стъпки за деескалация. Това съобщи TAСС, цитирайки пресслужбата на беларуския държавен глава.

Според пресслужбата на Лукашенко е разработен "изгоден и приемлив вариант" за разрешаване на ситуацията с гаранции за сигурността на бойците на ЧВК "Вагнер". Отбелязва се, че преговорите между Лукашенко и Пригожин са продължили през целия ден.

В изявлението на Пригожин за спирането "похода на справедлливостта" на 200 км от Москва няма нито дума за резултата от споразуменията с Лукашенко. Нищо и за отстъпките, които предстои да последват.

#ЧВК "Вагнер" #Евгений Пригожин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници