ВИДЕО Путин извънредно: Враговете на Русия искаха страната да се удави в кървави граждански борби, но сбъркаха сметката

ВИДЕО Путин извънредно: Враговете на Русия искаха страната да се удави в кървави граждански борби, но сбъркаха сметката

стопкадър

A A+ A++ A

Всеки шантаж, опити за организиране на вътрешни вълнения са обречени на провал, каза президентът на Руската федерация Владимир Путин по време на извънредно обръщение към нацията.

Организаторите на бунта предадоха народа и онези, които бяха въвлечени в бунта, каза президентът на Руската федерация, каза още той.

Враговете на Русия искаха страната да се удави в кървави граждански борби, те сбъркаха сметката, каза Путин.

От самото начало на събитията от 24 юни бяха предприети стъпки по пряка заповед на президента, за да се избегнат кръвопролития, посочи още държавният глава на Руската федерация.

Путин не пропусна да благодари на беларуския лидер Александър Лукашенко за помощта му при потушаването на бунта на Вагнер.

„Благодарен съм на президента на Беларус Александър Григориевич Лукашенко за неговите усилия и принос за мирното разрешаване на ситуацията“, каза държавният глава.

В същото време той подчерта, че именно патриотичният дух на гражданите и консолидацията на цялото руско общество "изиграха решаваща роля в наши дни".

На 23 юни Евгений Пригожин, основателят на ЧВК Вагнер, обвини руската армия в нападение върху тиловите лагери на компанията. Бойците на ЧВК напреднаха към Москва, а също така заеха сградата на щаба на Южния военен окръг (ЮВО) в центъра на Ростов на Дон. Срещу Пригожин е образувано наказателно дело по факта на организиране на въоръжен бунт.

На 24 юни президентът на Беларус Александър Лукашенко проведе разговори с основателя на ЧВК, в резултат на които колоните на Вагнер се обърнаха, преди да стигнат до руската столица.

Сега се твърди, че Пригожин се намира в хотел в Минск, той дори отправи 11-минутно послание, но не каза какви точно са плановете му в бъдеще.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници