Стойчо Керев: Изкуственият интелект има роля и на тези избори

Стойчо Керев: Изкуственият интелект има роля и на тези избори

ФБ/Стойчо Керев

A A+ A++ A

„Изкуственият интелект има роля и на тези избори”. Това заяви журналистът и продуцент Стойчо Керев в предаването „Събуди се”. Той даде пример с рекламите, таблетите, часовниците. „Изкуственият интелект има и друга роля и тя е сякаш по-съществена – да ни заблуди”, заяви журналистът и каза, че не е видял рекламна кампания на лице, създадено изцяло от изкуствен интелект.

Той е убеден, че само интуицията ни помага да се ориентираме в посланията на политиците. „Това чувство няма как да бъде променено, то е онзи ориентир, без който не бихме могли да се справяме с най-простичките задачи в ежедневието ни. Точно интуицията ни няма да ни заблуди. Въпросът е да се научим да я хващаме в секундата, в която тя се появи”, каза Керев.

Запитан дали може да видим кмет-машина, той обясни, че това е възможно да стане може би след около стотина години. Тогава цивилизацията на определени места ще бъде управлявана от машини, смята изследователят на паранормални явления. Метрото в определени мегаполиси на места се управлява от изкуствен интелект, каза Керев и допълни, че е важна границата. „Възможно ли е сами да предадем господството си”, запита Керев и си отговори, че разковничето е в образованието.

„Честността, откровеността започна да липсва в това, което чуваме. Започваме да гледаме неща, които са сякаш подготвени, нагласени. Това, което чувам във Варна, Бургас, Пловдив е приблизително едно и също, само сменям лицата. Вече е създадена машина, която е по-убедителна и от човека и тя ни управлява”, допълни журналистът. Той изтъкна, че записва с химикал важните неща и избягва да ползва търсачката гугъл.


#Стойчо Керев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници