Путин определи ситуацията в света като изключително напрегната

Путин определи ситуацията в света като изключително напрегната
A A+ A++ A

Сега ситуацията в света остава изключително напрегната - старите конфликти ескалират в различни региони и се появяват нови огнища на конфликти. Това заяви руският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в срещата на секретарите на Съвета за сигурност на ОНД, предават руски медии.

"Виждаме, че международната ситуация остава изключително трудна и напрегната. В редица региони старите конфликти се влошиха и се появиха нови огнища на конфликти", каза още руския лидер.

В тази връзка Путин обърна внимание на факта, че редовните срещи на секретарите на съветите за сигурност на страните от Общността на независимите държави (ОНД) са от съществено значение за укрепване и развитие на системата за колективна сигурност на асоциацията, за гарантиране на суверенитета и националната сигурност. интересите на всички негови участници, за тяхното уверено прогресивно социално-икономическо развитие.

„Дневният ред на следващата ви – единадесета – среща е съдържателна и наситена. Ще обсъдите ситуацията в региона и света като цяло, ще обмените опит и практически разработки, които допринасят за по-надеждната защита на нашите граждани от вътрешни и външни заплахи, и да начертаем съвместни стъпки за бъдещето“, добави Путин.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници