Ген. Валери Григоров: МВР е умряло и не работи

Ген. Валери Григоров: МВР е умряло и не работи

Стоп кадър

A A+ A++ A

МВР "е умряло и не работи". Такова мнение изрази в предаването на Дарик "Без претенции" бившият шеф на "Гранична полиция" ген. Валери Григоров. На въпрос трябва ли настоящият министър на вътрешните работи Калин Стоянов да остане на поста и след ротацията, Григоров коментира - "дилърите стоят до полицейските районни управления и това МВР не го вижда. Въпросът е политически. Не се владее територията както на границата, така и в София. За да може да се активира и приведе министерството в работно състояние е необходимо да дойде човек, който не от Приморско, не е от Бургас, а от София, за да познава в един много широк мащаб проблемите с криминогенността, които създават условия за извършване на престъпления".

Според Григоров въпреки полемиката около Шенген, обстоятелството, че се прави стъпка в положителна посока към България показва отношението на ЕС към България. От друга страна постиженията на страната ни по линия на граничния контрол са много спорни, коментира той и допълни, че "ние декларираме готовност, но нищо не правим, за да бъдат по-сигурни границите ни".

"Политиците в желанието си да покажат намерения и добри политически послания правят глупости. Най-голямата глупост и последна по време беше разрушаването на няколко гранични полицейски структури от Бойко Рашков (бел.ред. бивш министър на вътрешните работи) - този, който се очакваше да направи промяна и нещо, с което да доближи България до шенгенското пространство".

Като "пехливански" определи Григоров проверките на властите срещу австрийски вериги у нас и допълни, че това не съответства на нивото на европейско политическо говорене.

#МВР #ген. Валери Григоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници