Ето кой наследява Чарлз на престола

Ето кой наследява Чарлз на престола

БТА

A A+ A++ A

В официалното изявление от Бъкингамския дворец се съобщава, че Кралят изказва благодарност към медицинския екип за бързата им намеса, която става възможна благодарение на последния му болничен престой. Той е положително настроен към лечението си и с нетърпение очаква възможно най-скоро да се върне към пълноценна обществена дейност.

"Негово величество реши да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулации и с надеждата, че това може да подпомогне общественото разбиране за всички онези по света, които са засегнати от рак“, завършва изявлението на двореца.

Като цяло Чарлз III се е радва на добро здраве и е известен с това, че обича дългите разходки в провинцията.Той боледува от Ковид два пъти, през 2020 и 2022 г., но всеки път се възстановява своевременно.

Ако кралят се разболее дотолкова, че не може временно да изпълнява всички свои задължения, той ще делегира някои от тях на двама или повече държавни съветници.

Настоящите държавни съветници са Камила, Уилям, Хари, принцеса Анна, принц Едуард, принц Андрю и принцеса Беатрис.

Ако кралят стане напълно неспособен да изпълнява конституционните си задължения до степен, в която държавата вече не може да функционира правилно, правомощията му могат да бъдат отнети и поети от регент. Според закона от 1937 г. това ще бъде следващият по ред за трона, който е принц Уилям, уточнява Ladyzone.bg.

#Чарлз III

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници