"Тагесшпигел": ВСУ губи битка след битка, а Западът не помага достатъчно

"Тагесшпигел":  ВСУ губи битка след битка, а Западът не помага достатъчно

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Ситуацията на фронта не е добра за Украйна. Армията ѝ губи битка след битка, а западните страни не помагат достатъчно на страната, пише focus.de, цитирайки статия на Tagesspiegel.

24 февруари 2022 г. беше драматична повратна точка за Украйна, за международната политика, а също и за чувството за сигурност на много хора в тази страна.

Русия нахлу в Украйна, извърши брутални кланета и има опасения, че Владимир Путин има други държави в полезрението си.

Ситуацията не винаги е изглеждала безнадеждна през последните две години.

Народът на Украйна смело се изправи срещу уж всемогъщата Русия и спря похода към Киев. За кратко имаше дори лека надежда, че Украйна може да спечели и може би да си върне Крим, който беше окупиран от Русия от 2014 г.

Но днес нещата в Украйна не вървят добре. Украинските войски страдат от изтощение, докато Русия няма скрупули да изпраща много свои войници на смърт. Животозастрашаващо е не само руското превъзходство, но и намаляващата подкрепа от Запада. Необходими са спешно боеприпаси и крилати ракети.

Украйна губи битка след битка. Това може да предизвика спирала: тъй като няма помощ, страната губи една битка след друга. Това от своя страна прави перспективата мрачна и може да направи Запада по-малко склонен да помогне на Украйна.

От Германия и от канцлера Олаф Шолц зависи да не допуснат тази спирала да се задвижи. Вече не можете спокойно да разчитате на САЩ. Доминираният от републиканците Конгрес на САЩ блокира милиарди помощи за Украйна.

С решение да изпрати ракети Taurus канцлерът Шолц може да изпрати голям сигнал и да покаже лидерство в Европа. Но към момента това не се случва.

Европа се защитава най-добре като помага решително на Украйна Защото не само съществуването на Украйна е заложено на карта, но и сигурността на Европа. Ако Киев падне, Европа ще бъде в непосредствена опасност. Атака на Путин срещу балтийските държави и дори Полша не е изключена.

Такава е ситуацията в Украйна – две години след пълномащабната инвазия.

Източник: "Епицентър"

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници