Георги Харизанов: Нищо не се е променило и провеждането на нов вот е излишно

Георги Харизанов: Нищо не се е променило и провеждането на нов вот е излишно

БНТ

A A+ A++ A

Предсрочните избори в никакъв случай не са най-лошата хипотеза.

Това мнение изказа пред БНР Георги Харизанов, политически анализатор, и добави:

"Извън семействата и близките на министрите - никой не харесва това управление. Управлението е слабо, безидейно и не се справя добре, но това не променя факта, че то е единственото възможно в настоящия момент. Няма промени в електоралната картина, няма нова обстановка, няма промяна в политическите настроения. Нищо в картината не се е променило и провеждането на едни нови избори е излишно. Не виждам какво биха променили към по-добро едни нови избори и това е основната мотивация тази абсурдна конструкция да продължи да съществува".

Промяната трябва да дойде от самото, вътре в него, подчерта той.

Според него ГЕРБ не са притеснени за бъдещето на това управление:

"След всичко, което се чу на Националното съвещание на ГЕРБ вчера, да са притеснени за това управление ще е изключително странно. Няма терен нито за притеснение, нито за някаква форма на обида, че днес Мария Габриел не е в България. ... Преди 9 месеца е подписано споразумение и то поставя срок, който е 6-и март. Не би трябвало да се отразява на вътрешната политика на България и на спазването на споразумения това, че ЕНП провежда на 6-и и 7-и март конгреса си (ГЕРБ присъстват там - б.р.) ".

По думите на анализатора все по-трудно е Бойко Борисов да обяснява на избирателите на ГЕРБ защо са в това управление "с хора, които се учат да управляват":

"Това е причината да се върви към финала на този абсолютно фалшив филм с некоалицията".

Прогнозата на Георги Харизанов е, че ще се стигне в следващите дни до подписване на споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ:

"Разговорът в момента залита в двете крайности, за да може накрая, когато се срещнат по средата, всяка от страните да го представи като победа пред своя лагер. Не е непременно театър това, защото съхраняването на политическия образ е част от задълженията на всеки един политик. Това е и стремеж да се отговори на очакванията на хората, които са дали гласи си за теб".

Харизанов посочи, че има натрупване на "ниско ниво политически сблъсъци, което много натоварва хората.

#Георги Харизанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници