Икономистът Кузман Илиев очаква нова бежанска вълна да залее България

Икономистът Кузман Илиев очаква нова бежанска вълна да залее България

НОВА

A A+ A++ A

Нова бежанска вълна може да ни залее след иранските удари по Израел, предупреди икономистът Кузман Илиев.

„Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток, защото страната се явява защитник на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните рискове, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме правилно“, каза той в „“Събуди се“ по Нова телевизия.

„Проблемът е, че Израел се опитва да въвлече САЩ в нещо по-голямо, докато Вашингтон се опитва да обясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви”, коментира още Илиев. Припомняме, че Иран обеща да отговори на атаката срещу консулството си в Сирия от 1 април, за което обвини Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири“, , припомня Илиев.

Той говори и за дебата около парите в държавния бюджет Илиев отбеляза, че „и „сглобката”, и кабинетите преди това, направиха така, че хазната да е „на червено”.

„Това е изключително опасно. Финансите трябва да са здрави. Страна в борд трябва много да внимава как харчи парите си. България има много пари, но ги харчи страшно неефективно”, каза още икономистът.

#Кузман Илиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници