Николай Хаджигенов: По-добре предсрочни избори пред ротация

Николай Хаджигенов: По-добре предсрочни избори пред ротация

фейсбук

A A+ A++ A

Предсрочни избори е по-добре за страната пред ротация. Това е мнението на адвокат Николай Хаджигенов от Гражданско сдружение "Ние идваме".

Ротацията означава – Борисов и Пеевски най-отпред, обясни той пред БНР и попита "Защо ни е това?".

Според него по-полезното за страната е Борисов и Пеевски да са колкото се може по-далеч от властта. Но това няма как да стане, защото тези, които са вътре с тях, са техни съучастници и те не искат това да стане, обясни адв. Хаджигенов и подчерта, че хората, които са гласували за тях, са били излъгани. "На тях им беше обещано обратното на това, което се случи", подчерта той в интервю за предаването "Хоризонт за вас".

Адв. Хаджигенов е категоричен, че не трябва да се притесняваме от предсрочни избори: "Те са част от демократичния процес и в тях няма нищо притеснително. Напротив – трябва да се притесняваме от тезата "Няма алтернатива".Алтернатива винаги можем да създадем – това зависи от нас, не от тях".

А "Промяната" се появиха след протестите и се превърнаха в подмяна, добави мнението си той. По думите му протестите нямат нищо общо с тази "свинщина", която се случва в момента на "политическия пазар":

"Това в момента е точно политически пазар – делят една баница и всеки дърпа парчетата към себе си. /…/ Не се говори за това кое е по-добре за държавата, кое е по-добре за гражданите, не се говори как ще преборим корупцията".

Според него и едните, и другите са готови на всичко, за да се задържат още във властта. "Те от това живеят", смята той.

Николай Хаджигенов напомни, че протестите през 2020 г. са се борили именно срещу модела "Пеевски" и модела "Борисов". Затова се борим и в момента, добави той.

Той смята, че докато назначенията зависят от сглобката, няма вариант в регулаторите да се назначат честни и почтени хора, развивали се през годините, а не поредните политически послушници.

"Това не е инструмент за борба с корупцията в тези ръце. В тези ръце това е инструмент за защитаване на корупцията и нищо друго".

Николай Хаджигенов припомни, че ще ни приемат в Шенген и еврозоната, когато отговорим за определени критерии. Основният критерий е борба с корупцията, как ще ни приемат, попита риторично той и призова за реалистично гледане на нещата.

"Самото съществуване на тази сглобка е причина да докара до бяс всеки разумен гражданин", каза в заключение адвокатът. Той обяви, че най-вероятно ще участват на европейските избори.

#Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници