Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

pixabay

A A+ A++ A

Част от територията на Русия фактически е окупирана от Украйна и Москва трябва да "освободи новите региони и да обезопаси хората там“. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Имаме четири нови субекта на Федерацията. И най-важното за нас е да защитим хората в тези субекти и да освободим територията на тези субекти, която в момента фактически е окупирана от киевския режим", заяви представителят на руския президент Владимир Путин в интервю пред aif.ru.

"Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация", заяви говорителят на Кремъл.

Говорителят каза още, че Русия трябва изцяло "да освободи" своите "нови региони", за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински региона, които Русия обяви, че анексира през 2022 г., посочва Ройтерс.

Според Киев анексирането от Русия е незаконно заграбване на земя и той няма да се успокои, докато всички руски войници не бъдат прогонени от неговата земя.

Песков заяви, че руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим.

#Кремъл

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници