Павлова: Прокуратурата е сезирана за отмяната на разрешенията за строеж на плажа „Корал”

Павлова: Прокуратурата е сезирана за отмяната на разрешенията за строеж на плажа „Корал”
Лиляна Павлова смята, че разрешителните нарушават Закона за черноморското крайбрежие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на регионалното развитие е сезирало прокуратурата с молба  да бъдат отменени всички издадени разрешения за строеж на първа личния на плаж „Корал”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„На брега в т.нар. плаж Корал е местност Кумкашла на територията на Лозенец, община Царево. На брега има три големи имота. За средния имот бяха издадени разрешения за строеж на 21 декември миналата година. Тези разрешения за строеж са базирани на подробен устройствен план, който е в сила от 2005 г. и категорично не отговаря на параметрите на Закона за черноморското крайбрежие, които предвиждат доста по-малка плътност и височина на застрояване. Предвидено е едно огромно ваканционно селище на брега на морето. Инвестиционният проект е одобрен в 2010 г., а един инвестиционен обект има трайност една година. Тя е изтекла, но въпреки всичко, понеже са водени дълги дела, общината е издала разрешението, тъй като и постановлението за мълчаливия отказ на съда е било да се издаде становище”, добави министърът.

По думите й направеният преглед от РДНСК е постановил, че издаденото разрешение е незаконосъобразно поради това, че няма актуална екологична оценка по този проект.

#Лиляна Павлова #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници