Министерство на здравеопазването: Лекарствата за онкоболните са доставени

Министерство на здравеопазването: Лекарствата за онкоболните са доставени
Десислава Атанасова съобщи, че в петък доставените количества са насочени към търговците на едро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблемът с недостатъчните количества от определени онкологични лекарства в България е решен, обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

В четвърък вечерта са пристигнали спешни доставки на лекарството петфлуорацил за лечение на онкологични заболявания, предаде агенция „Кросс“.

Това е станало след неколкократно проведени разговори с фирмата-производител, при които министерството е настояло за спешно решение на въпроса. Доставени са над 24 000 ампули от медикамента, от тях 23 700 са 500 мг опаковка, а 500 са от 5000 мг.

В петък доставените количества са насочени към складовете на търговците на едро, откъдето ще могат да бъдат заявявани. По този начин с намесата на Министерството на здравеопазването се осигурява лечението на хора с определени онкологични заболявания, което гарантира непрекъснатост на започната от тях терапия.

През следващата седмица се очакват доставки и на друго онколекарство - оксалиплатина. Очакваните количества ще бъдат в обеми, които да осигурят лечението на пациентите.

#Министерство на здравеопазването #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници