Президентът пак отчете „напредък в разследването“ на атентата в Бургас

Президентът пак отчете „напредък в разследването“ на атентата в Бургас
Само разследващите органи могат да преценят коя информация може да бъде оповестена публично. Води се разследване, то не е приключило, отново коментира Росен Плевнелиев разследването на атентата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сериозен напредък в разследването на атентата в Бургас отчете президентът Росен Плевнелиев след близо 6-часовото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност.

По време на заседанието е бил представен докладът на вицепрезидента и министър на върешните работи Цветан Цветанов.

„Само разследващите органи могат да преценят коя информация може да бъде оповестена публично. Води се разследване, то не е приключило. Вицепремиерът Цветанов със сигурност посочи един сериозен напредък“, подчерта Росен Плевнелиев, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Той изтъкна, че по разследването има „сериозен прогрес, който се оценява в България и в чужбина". С подобни изказвания всички висши държавници в България избягват да съобщят подробности около развитието на разследването.

Преди началото на заседанието във вторник Плевнелиев обясни, че докладът на Цветан Цветанов е класифициран с гриф „Поверително“ и съгласно закона администрацията на президента няма право да го размножава.

#КСНС #Цветан Цветанов #Президент на България #Росен Плевнелиев #Бургас #атентат #„Хизбула“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници