Студентската общност ще се включи в протестите в неделя

Студентската общност ще се включи в протестите в неделя
Студентите се обявиха против вдигането на таксите за обучение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Студентската общност ще се включи в протестните действия, планирани за неделя, 24 февруари, в цялата страна, обявиха от Националното представителство на студентските съвети.

„Неведнъж в демократичната история на България студентите сме били онези, които водят към промяна. Борбеният дух и младежки ентусиазъм, с които сме заредени, ни дават основание да смятаме, че и този път ще сме носители на същата“, се казва в декларацията на представителството, цитирана от „Фокус“.

„Днес заставаме с ясна позиция и идеи, които сме готови да отстояваме на всяка цена“, се посочва още в декларацията.

„За пореден път се обявяваме против вдигането на таксите за обучение. Призоваваме към общи протестни действия в подкрепа на засегнатите от това повишение студенти“, обявиха от Националното представителство на студентските съвети.

В изявлението се посочва още, че студентите подкрепят мирните граждански протести срещу монополите и за по-голямо и активно гражданско участие в управлението на страната, като вземат дейно участие в тяхната организация и провеждане.

„Студентите осъждат всички форми на агресия и насилие срещу протестиращите и всякакви опити за провокация на такова без значение от естеството на провокаторите“, се казва в декларацията.

От представителството посочват, че студентите настояват за широко младежко гражданско участие и граждански контрол във всички форми на упражняване на законодателната и изпълнителната власт в страната.

#Националното представителство на студентските съвети #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници