САЩ може да позволят на Салех да се лекува

САЩ може да позволят на Салех да се лекува
Четиримата арабски диктатори, свалени от Арабската пролет. От ляво на дясно: Зин ал Абидин бен Али (Тунис), Али Абдулах Салех (Йемен), Муамар Кадафи (Либия), Хосни Мубарак (Египет). Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американската администрация обмисля молбата на президента на Йемен Али Абдула Салех за посещение в САЩ, но ще му позволи визита само за „легитимно" медицинско лечение.

Това заяви високопоставен американски представител, цитиран от Франс прес.

Кабинетът на Салех се е свързал с американското посолство в йеменската столица Сана и съобщил, че президентът иска да отиде в САЩ за „специализирано медицинско лечение".

„Молбата за одобрение на пътуването на Салех в Съединените щати в момента се обмисля. Единствената причина, поради която би било одобрено пътуване на президента Салех в САЩ, би била за легитимно медицинско лечение”, посочи представителят, пожелал анонимност.

Салех, който се очаква окончателно да се оттегли от властта след президентските избори в Йемен през февруари 2012 г., обяви в събота, че иска да посети САЩ.

Тогава той не уточни, че търси лечение за раните си, получени при нападение на президентската резиденция през юни.

На 23 ноември Салех подписа споразумението, постигнато с посредничеството на страните от Персийския залив, с което предаде властта на заместника си Абд Рабо Мансур Хади.

Наред с Тунис, Египет, Либия, Сирия и Бахрейн, Йемен стана една от страните, обхванати от революциите на т.нар. Арабска пролет срещу режима на диктатора Салех, който е на власт от 1978 г.

„Арабската пролет“ вече свали от власт „колегите“ на Салех в Тунис, Египет и Либия – Бен Али, Хосни Мубарак и Муамар Кадафи.

#Али Абдула Салех #президент #Сана #Персийския залив #Абд Рабо Мансур Хади #Тунис #Египет #Либия #Сирия #Бахрейн #Арабска пролет #Бен Али #Хосни Мубарак #Муамар Кадафи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници