Илияна Йотова стана зам.-председател на комисията „Антимафия“ в Европарламента

Илияна Йотова стана зам.-председател на комисията „Антимафия“ в Европарламента
Веднага след избора Илияна Йотова пое председателството на заседанието на Комисията, по време на което беше представен междинният доклад за препоръки и действия относно борбата с организираната престъпност, корупцията и прането на пари в ЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Илияна Йотова бе избрана за заместник-председател на Комисията за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари в ЕП, съобщиха от кабинета на евродепутата.

Веднага след избора българският евродепутат пое председателството на заседанието на Комисията, по време на което беше представен междинният доклад за препоръки и действия относно борбата с организираната престъпност, корупцията и прането на пари в ЕС.

Докладът, който ще бъде готов до месец септември, предлага законодателна рамка на европейско ниво за борба с престъпленията, ощетяващи европейските данъкоплатци в целия ЕС, се посочва в съобщението.

Комисията „Антимафия“ е създадена през март 2012 след приемането на резолюцията на ЕП през 2011 за борба с организираната престъпност.

Нейната цел е да изготви цялостен план за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари на територията на ЕС.

#Илияна Йотова #Европейския парламент #ЕС #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници