Срокът за разследването за строежа върху дюните е удължен с 4 месеца

Срокът за разследването за строежа върху дюните е удължен с 4 месеца
Удължаването на срока за разследване се налага заради множеството назначени експертизи по делото, които изискват време, обясни Чапкънова. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

С четири месеца е удължен срокът на разследването за застрояването на дюните край Несебър, обяви окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, съобщи „Дневник“.

Това се налага заради множеството назначени експертизи по делото, които изискват време, обясни Чапкънова.

„Един от много важните ни свидетели, който е и научен работник, е в тежко здравословно състояние, което не позволява да бъде разпитан и вероятно ще се наложи ново удължаване на срока за разследване, а и като цяло предметът на разследването беше разширен“, каза окръжната прокурорка.

Недоброто здравословно състояние се отнася за експерта на БАН, който бе категоричен, че теренът край Несебър, където в края на миналата година започна строителството, е дюни.

За момента единствените привлечени обвиняеми са кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов.

Скандалът с дюните между Равда и Несебър избухна в края на 2012 г., когато еколози сигнализираха за строителството на терени, част от защитената зона Ахелой - Равда - Несебър от мрежата „Натура 2000“.

#Дюни #Несебър #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници