Обсадиха сграда, където се укрива заподозрян за атентата в Бостън, чуват се експлозии

Обсадиха сграда, където се укрива заподозрян за атентата в Бостън, чуват се експлозии
Властите в САЩ активно работят по издирването на атентаторите от Бостън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицията е обсадила сграда, в която може да се укрива вторият заподозрян за атентата в Бостън Джохар Царнаев. Чуват се експлозии, предаде „Фокс нюз“, цитирана от агенция „Фокус“.

По-рано полицията предупреди, че Царнаев може да разполага с експлозиви.

Заподозрените за бомбения атентат в Бостън са братя от регион в Русия, близо до Чечня, съобщават американските медии. Единият от заподозрените бе убит при престрелка с полицията. Вторият все още се издирва.

От администрацията на чеченския президент Рамзан Кадиров потвърдиха, че двамата са с чеченски произход, но семейството им е напуснало страната преди много години.

Според телевизия „Ен Би Си нюз“ издирваният е 19-годишният Джохар Царнаев. Убитият е 26-годишният Тамерлан Царнаев. Двамата братя са пребивавали законно в САЩ и са имали документи за постоянно жителство. Агенцията за национална сигурност на САЩ потвърди имената на заподозрените.

Американските медии съобщават още, че Джохар Царнаев е родом от регион близо до Чечня. В руската социална мрежа „ВКонтакте“ има потребител с това име. През 2001 г. той е учил в Махачкала (Дагестан), след което е учил в Cambridge Ringe & Latin School, което е завършил през 2011 г. В социалната мрежа е участник в групите Chechen's и „Чечня – Всичко за Чеченската република“.

#атентат #Бостън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници