Протест в защита на Пирин тази вечер

Протест в защита на Пирин тази вечер
Шествието ще тръгне в 19 ч. от Попа, ще премине по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", край НДК и ще спре на моста при НДК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протест в защита на Пирин ще събере природозащитници в понеделник от 18.30 ч. на площада при паметника на Патриарх Евтимий в София, предаде OffNews.bg.

Близо 1000 души са потвърдили участието си в него чрез "Фейсбук" страницата, озаглавена "Процедурата за Пирин си върви. Да я спрем!".

"Докато министърът ни омайва със сладки и нищо незначещи обещания, процедурата за промяна на плана за управление на НП Пирин си върви! Затова на 22 април, Денят на Земята, от 18.30 се събираме на площада при паметника на Патриарх Евтимий (Попа) отново за Пирин!", пишат организаторите.

Шествието ще тръгне в 19 ч. от Попа, ще премине по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша", край НДК и ще спре на моста при НДК.

С решение от 19 февруари 2013 г. се узаконяват незаконните съоръжения, които бяха построени в зоната за туризъм извън концесията. Сега там строежите вече стават допустими. Отваря се и възможност за допълнително застрояване в планината върху пет пъти по-голяма територия от сегашната, заявяват природозащитниците.

#Пирин #протест #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници