Плевнелиев: Сами трябва да си направим реформите, не да чакаме Брюксел

Плевнелиев: Сами трябва да си направим реформите, не да чакаме Брюксел
Според Плевнелиев доходите трябва да се изработят, не да се взимат заеми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всяка страна сама трябва да направи своите реформи за растеж и заетост, а не политиците да чакат Брюксел да свърши това вместо тях”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на дискусия, организирана от Европейския институт във Вашингтон.

Пред дипломати, бизнесмени и учени Плевнелиев изложи визията си за политиката на растеж. В момента страната ни е пред финализирането на Националната стратегия "България 2020", която ще е в основата на Договора за партньорство с ЕК за следващия програмен период, съобщи БТВ.

По думите на президента доходите трябва да се изработят, а не да се взимат заеми с тази цел. Според държавния ни глава и в момента България има възможност за развитие и прогрес и посочи като пример секторите земеделие, производство на храни и високи технологии.

Отношенията на България и Световната банка вече са в нов етап на развитие, финансовата институция е партньор на страната ни и нейните експерти заедно с българската администрация работят по доброто управление на големи проекти и провеждането на ключови реформи. Това констатираха президентът Росен Плевнелиев и президентът на Световната банка Джим Йонг Ким, които се срещнаха в централата на институцията.

Като приоритетни области за сътрудничество двамата определиха здравеопазването, образованието, енергетиката и енергийната ефективност.

#Росен Плевнелиев #България #Брюксел #Вашингтон #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници