Миков: Можем да гласуваме новия кабинет във вторник

Миков: Можем да гласуваме новия кабинет във вторник
Готов съм да свикам дори извънредно заседание във вторник, обяви председателят на Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на парламента Михаил Миков е готов да свика извънредно заседание на Народното събрание във вторник, на което да бъде гласувано новото правителство с премиер Пламен Орешарски.

„Готов съм да свикам дори извънредно заседание във вторник", каза Михаил Миков пред БНР.

„Не виждам никаква пречка да подпомогнем по-бързото сформиране на изпълнителната власт. Да спрем коментарите кой ще бъде министър, кой не, ще стане ли, няма ли да стане. Готов съм бързо да вървим по конституционната процедура за сформиране на правителство", допълни той.

"Ще има санкции за отсъствия от НС. Всеки депутат трябва да носи преди всичко лична отговорност", обеща Миков, цитиран от БГНЕС.

"Не споделям, обаче, разбирането за отношението към народните представители като към лоши ученици или недисциплинирани работници. Всякаква санкционна политика от порядъка трудови правоотношения или казармата не е подходяща за един народен представител", посочи Миков.

По думите му не е добре това, че не е попълнено ръководството на НС.

"Това тежи върху мен, Мая Манолова и Христо Бисеров, но трябва да се справим с тази ситуация. Имаме сериозна надежда, че ГЕРБ и "Атака" ще излъчат свои представители в ръководството на НС и в комисиите.

"Атака" вече даде свои представители в две комисии – едната по правилника, другата - времената комисия по правни въпроси", допълни Миков.

#Михаил Миков #Мая Манолова #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници