Близо 870 млн. гладуват всеки ден

Близо 870 млн. гладуват всеки ден
Огромният брой гладуващи, заедно с промените в климата и икономиката, предизвиква опасения, че планетата е изправена от остър недостиг на храна. Снимка:www.bulgariautre.bg
A A+ A++ A

От седемте милиарда души, населяващи Земята, приблизително 870 млн. гладуват всеки ден. Това е следствие от недохранване или невъзможност за прием на минималните 1800 калории, необходими на човешкия организъм на ден. Причините са липсата на храна и неизвестното - как да си осигурят следващия обяд, предаде dnes.bg.

Огромният брой гладуващи, заедно с промените в климата и икономиката, предизвиква опасения, че планетата е изправена от остър недостиг на храна. По същото време 1,7 млрд. души са с наднормено тегло, защото превишават 7, или 8 пъти необходимия дневен прием на калории, съобщава CNBC. Според експертите този парадокс не е нещо ново. Просто показва, че проблемът не е недостигът на храна, а какво правим с храната, която имаме.

По данни на Организацията по прехрана и земеделие на ОННq от близо 1 млрд. гладуващи 852 млн. живеят в развитите страни. Но дори САЩ, най-богатата държава на Земята, не е имунизирана срещу глада. Един на всеки 6 души, или което е 50 млн. американски граждани, не могат да си позволят да си купят храна, която да им осигури минималния дневен прием. Според Министерството на земеделието на САЩ 17 млн. от тях са деца.

#гладуващи #калории #парадокс #храната #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници