Лед между партньорите

Лед между партньорите
A A+ A++ A

Предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС беше обща политическа отговорност. С тези думи лидерът на ДПС Лютви Местан даде да се разбере, че ДПС са лоялен политически партньор. И бягството от отговорност ще сложи клин между партньорите.

Ден преди това Станишев най-сетне обяви, че от ДПС са поискали поста за Пеевски. Което в прав текст означава, че лидерът на БСП е подложен на натиск от своите. Изплю най-после камъчето за момчето на Доган, обаче изгуби доверието на ДПС.

Които впрочем винаги са били лоялни партньори.

Истина е, че протестите тръгнаха точно заради ДАНС.

Истина е, че в БСП още тогава имаше хора, които публично се обявиха против кандидатурата на Пеевски.

Истина е и фактът, че на депутатите от БСП им е било обяснено, че ако не гласуват за Пеевски, кабинетът ще падне.

Истина е също така, че ДПС получиха всички постове в администрацията, които поискаха. За сметка на премиера Пламен Орешарски.

Някой ще каже: защо чак сега реагира Станишев. И ще е прав! Защото още в началото той трябваше да обяви, че партията му не приема предложението на ДПС за ДАНС.

Щеше да натрупа актив и при евентуални предсрочни избори червените щяха да имат повече депутати.

Сега Станишев се е вперил в собствената си кариера. В Европа, изглежда, ще удари на камък. А в БСП дори и най-приближените му са сигурни, че след конгреса ще имат нов лидер.

Лошото е, че занапред крехкото парламентарно мнозинство трудно ще подкрепя предложенията на кабинета. Ледът между партньорите вече е факт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници