Неравнопоставеност при пенсионирането на военнослужещи, смята Найденов

Неравнопоставеност при пенсионирането на военнослужещи, смята Найденов
„Няма друга категория трудещи се с по-орязани граждански права – 12 граждански и политически права“, подчерта Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Експертната група, която обсъжда въпросите свързани с евентуални промени в пенсионната система би трябвало да направи сравнение с условията за пенсиониране на военнослужещите в други държави“, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов.

Найденов отбеляза, че е направено проучване за пенсионирането на военнослужещи за 12 страни от НАТО и за пет страни, които не са членки на Алианса.

„От тези 17 държави, само в Босна и Херцеговина и в Македония има допълнително условия за възраст“, посочи военният министър.

Той препоръча експертите да не забравят, че нашата армия е професионална и само комбинацията от заплащане, условия за пенсиониране и гарантирана социална политика може да направи по-привлекателна службата във Въоръжените сили.

„В никакъв случай не подценявам и изисквания като патриотизъм, висок боен дух, мъжество, чест и национално достойнство“, каза министърът на отбраната и добави, че едновременно с това е необходима и гаранция за военнослужещите и техните семейства.

Найденов отбеляза още, че експертите коментират само условията за равнопоставеност, което по дефиниция не е вярно.

„Няма друга категория трудещи се с по-орязани граждански права – 12 граждански и политически права“, подчерта той, което по думите му, е очевидна неравнопоставеност.

#Ангел Найденов #пенсиониране #военнослужещи #България #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници