Панорама на българската графика от 20-и и началото на 21-и век

Панорама на българската графика от 20-и и началото на 21-и век
A A+ A++ A

Софийска градска художествена галерия представя избрани творби от колекцията на проф. Чавдар Славов.

В нея могат да се видят графики на Васил Захариев, Веселин Стайков, Преслав Кършовски, Павел Вълков, графични творби на Дечко Узунов, Иван Кирков, Атанас Яранов, Димитър Казаков, Светлин Русев, Андрей Даниел, Емил Попов, единствената проява на Генко Генков в офорта, ранни творби на Иван Нинов или Иван Димов, както и графики на Кольо Каранфилов, Милко Божков, Стоян Цанев, Мария Духтева, Алекси Начев, Захари Каменов, Камен Старчев и др. С това СГХГ разкрива панорама на българската графика от 20. и началото на 21. век.

Проф. Чавдар Славов, дмн, е уролог по специалност, член на Постоянния комитет на Световната здравна организация (СЗО) за Европа и международен член на Световната, Европейската и Американската урологична асоциация. Роден е през 1953 г. в София. Почетен гражданин е на гр. Кюстендил. Животът му протича в тясно общуване с художници и хора от артистичните кръгове. Определя себе си като ценител на изобразителното изкуство. Началото на целенасочената си колекционерска дейност поставя през 1985 г.

Изложбата съчетава сериозно изследване на българската графика с един личен поглед върху процесите и ценностите, резултат на неподправена любов към изкуството и всеотдайно посвещаване.

4 февруари – 9 март 2014

Откриване: 4 февруари, вторник, 18.00 часа

#колекционер #софийска градска художествена галерия #изложба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници