Изменят устройствения план на Царево заради "Странджа"

Изменят устройствения план на Царево заради "Странджа"
“Проблемът с общото устройствено планиране на Черноморското крайбрежие не е от вчера. Всеки е бил свидетел на безумни градежи и презастрояване”, добави министър Терзиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Разпоредих да започне процедура за изменение на общия устройствен план на Царево в частта, обхващаща природен парк „Странджа”, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

Министър Терзиева участва в парламентарно изслушване във връзка с необходимостта от спешни мерки и действия за избягване на презастрояването в природен парк „Странджа” и наказателни процедури от страна на Еврокомисията срещу България, заради нарушения в европейското екологично законодателство.

„През 2008 г. е одобрен общ устройствен план на Царево. Заповедта се обжалва. Така започва съдебната сага. На 15 януари 2014 г. е прекратено производство по заповедта. Един от основните елементи на регионалната политика е устройственото проектиране”, посочи Терзиева.

“Проблемът с общото устройствено планиране на Черноморското крайбрежие не е от вчера. Всеки е бил свидетел на безумни градежи и презастрояване”, добави тя.

„В рамките на правомощията ми на 30 януари разпоредих да започне процедура за изменение на общ устройствен плам на Царево в частта, обхващаща природен парк „Странджа”. До края на следващата седмица ще бъде финализирано и ще бъде изпратено за съгласуване с Министерство на околната среда и водите и Министерство на културата”, обясни Десислава Терзиева.

#"Странджа" #природен парк #устройствен план #Царево #Десислава Терзиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници