Екоминистерството: Няма да позволим застрояване в "Странджа"

Екоминистерството: Няма да позволим застрояване в "Странджа"
„Ние ще концентрираме усилията си и ще подкрепим изработването на план за управление или схема за устойчиво управление на природен парк „Странджа”. Ще работим много усилено”, посочи министър Михайлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерство на околната среда и водите няма да позволи застрояване на територията на природен парк „Странджа”, заяви министър Искра Михайлова.

Михайлова направи изказването на изслушването в парламента във връзка с нуждата от спешни мерки и действия срещу презастрояване в природения парк.

„Гаранция за това са действията на министерството за изменение на общия устройствен план и за изработване на нова екологична оценка, която да отговаря на всички изисквания”, посочи Михайлова.

„Ние ще концентрираме усилията си и ще подкрепим изработването на план за управление или схема за устойчиво управление на природен парк „Странджа”. Ще работим много усилено”, добави тя.

Депутатът от “Коалиция за България” Петър Курумбашев каза, че единственият начин да се направи пропусната екологична оценка, е да се започне процедура с нов общ устройствен план и така парк „Странджа” да бъде защитен, предава „Фокус“.

#презастрояване #Природен парк "Странджа" #Искра Михайлова #Общ устройствен план

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници