Великобритания излиза от ЕС, ако Юнкер оглави Еврокомисията?

Великобритания излиза от ЕС, ако Юнкер оглави Еврокомисията?
Британският премиер Дейвид Камерън заплашва с излизане на Великобритания от ЕС, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на ЕК. Снимка: www.i-g-t.org
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън заплашва с излизане на Великобритания от ЕС, ако Жан-Клод Юнкер стане председател на ЕК, пише „Шпигел“. Лидерите на страните членки трябва да се споразумеят за политическата фигура, която ще застане начело на Европейската комисия.
Камерън е предупредил, че няма да може да гарантира оставане на страната си в Европейския съюз, ако Жан-Клод Юнкер поеме най-високия пост в ЕК.

Британският премиер е направил подобен коментар в кулоарите на неофициалната среща на върха на ЕС във вторник пред няколко европейски политици, сред които и германският канцлер Ангела Меркел, подкрепяща Юнкер, посочва БТА.
Според източници на изданието премиерът е заявил, че назначаването на Юнкер ще дестабилизира британското правителство.

„Едно лице от 80-те години няма да може да реши проблемите на следващите пет години“, е казал британският лидер според публикацията, цитирана от ДПА.

Говорител на Даунинг стрийт в Лондон не е пожелал да коментира пред Франс прес тази информация, нито пък позицията на британското правителство относно Юнкер.

Бившият премиер на Люксембург Юнкер е кандидат за поста на Европейската народна партия, която спечели изборите за Европейски парламент на 25 май.

 

#Дейвид Камерън #Великобритания #Жан-Клод Юнкер #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници