Министър Жекова забрани строителството до къмпинг „Корал“

Министър Жекова забрани строителството до къмпинг „Корал“
Министър Жекова забрани строителните и монтажните работи по осъществяването на инвестиционни предложения в района на къмпинг „Корал“. Снимка: chronicle.bg
A A+ A++ A

Министър Светлана Жекова забрани строителните и монтажните работи по осъществяването на инвестиционни предложения в района на къмпинг „Корал“, съобщиха от Пресцентъра на МОСВ. 

Забраната се налага с цел предотвратяване на вероятно значително отрицателно въздействие върху компонентите и факторите на околната среда, включително и върху близко разположените защитени зони.

Мотивите за налагането на принудителната административна мярка се основават на няколко основни обстоятелства: срокът на правно действие на издадените решения за одобряване на инвестиционните предложения е изтекъл.

Не са проведени необходимите процедури по оценка на съвместимостта на инвестиционните предложения с предмета и целите на защитени зони предвид настъпилите през 2007 г. изменения в екологичното законодателство. Строителството би довело до унищожаване на три типа дюни, основен елемент на ландшафта и предмет на специална защита по смисъла на Закона за Черноморското крайбрежие.

Застрояването е предпоставка за необратимо унищожаване на находища и популации на шест вида растения, поставени под специален режим.

#Светлана Жекова #МОСВ #Черноморското крайбрежие #обстоятелства #строителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници