В неделя идват нови дъждове

В неделя идват нови дъждове
A A+ A++ A

От неделя отново ще навлезем в дъждовен период. От понеделник количеството на валежите ще се увеличи, като на повечето места се очакват между 10 и 15 литра на кв. м.

Най-много дъждове се очакват в понеделник и вторник, главно в Западна и Южна България. В сряда и четвъртък сутринта температурите ще бъдат около и под 10 градуса. В очакване на евентуални нови бедствия в цялата страна върви ударно разчистване на дерета и речни корита.

„Чистим усилено, но само с жива сила трудно се справяме. Необходима е специализирана техника“, каза Десислава Тодорова, кмет на Борован - една от сериозно пострадалите през август общини.

В бедстваща все още Мизия също се чисти усилено. И в Хасковско не стоят със скръстени ръце. „Коритото на реката и язовирът край селото са почистени“, каза кметът на село Винево Рамадан Исса.

В община Димитровград работят само по потенциално най-опасните места, защото няма пари за същинско почистване, заяви градоначалникът Иво Димов.

В Аспарухово подготвят проекти за корекция на двете дерета, които удавиха варненския квартал на 19 юни, съобщи кметът на района Йордан Николов. Към средата на юли е приключило и разчистването на деретата от паднали и изкоренени дървета в горската им част. Дотогава достъпът на тежките машини не бе възможен заради подгизналата почва.

#дъжд #реки #дерета #разчистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници