Румяна Бъчварова: Разпределянето по ресори бе най-лесното

Румяна Бъчварова: Разпределянето по ресори бе най-лесното
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Взаимният контрол е смисълът на коалиционното управление, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, на отговор как възприема поздрава на Радан Кънев с песента "I'll be watching you" ("Ще те наблюдавам").

"Разпределянето на ресорите бе най-лесната част от преговорите с останалите партии", сподели Бъчварова относно дългия процес на консултации след изборите.

Тя обаче е категорична, че всяка от партиите запазва възможността да представи специфичните си идеи в парламента, но според нея четирите партии са се обединили върху обща концепция за управление, която да получи желаната подкрепа сред депутатите.

"Толкова консенсусна и сериозна програма не е имало нито едно предишно управление", убедена е Бъчварова.

По отношение назначението на Ивайло Калфин като социален министър тя заяви, че според новата формула - проевропейско реформаторско правителство, тя дава възможност за това ляво назначение в едно дясноцентристко правителство. 

Вицепремиерът изрази мнение, че четири партии не могат да бъдат едно и също, но приемат мнозинството 136 като достатъчно, за да има и варианти за отстъпление от подкрепата към кабинета.

По отношение на снимката на финансовия министър Владислав Горанов с Делян Пеевски, тя нарече "нелепо" да се отрича професионализма на финансиста заради това.

"Дължим на хората поне един мандат спокойствие", обеща още Бъчварова.

#Румяна Бъчварова #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници