Бъчварова: Няма да раздуваме администрацията

Бъчварова: Няма да раздуваме администрацията
Румяна Бъчварова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Досега вицепремиерите имаха ресорни министерства. Сегашната ни идея е те да нямат такива, а да се занимават основно с координация между отделните секторни политики, това е важно заради коалиционните отношения, важно е да се върви в една посока, заради нашето разбиране от опита ни от предишния ни мандат, коментира вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова пред Би Ти Ви.

"Няма да има раздуване на администрацията. Министрите трябва да бъдат политици, а зам.-министрите трябва да бъдат експерти, обясни Бъчварова. 

Тя обясни, че най-добрите решения се намират тогава, когато се координират възможностите за това.

"Ние решихме да имаме вицепремиери без собствени портфейли, не защото искаме да раздуваме състава на Министерски съвет. Единственото изключение е г-н Калфин, но понеже това социалното министерство е много голямо и демографската политика към него е хоризонтална за това се спряхме на тази структура”, уточни Румяна Бъчварова.

Вицепремиерът обясни също, че решенията ще се вземат коалиционно - за да се стигне до казуса някой да излезе от политиката, трябва да стане някаква сериозна политическа грешка.

#Румяна Бъчварова #Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници