Откриха изцяло обновената клиника по детска реанимация на "Пирогов" (снимки)

Откриха изцяло обновената клиника по детска реанимация на "Пирогов" (снимки)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Изцяло обновената клиника по детска реанимация с операционен блок беше открита днес от директора на болница "Пирогов" доц. Стоян Миланов и здравният министър Петър Москов.

Петима министри на здравеопазването, двама директори на болницата и "един лъч на метрото" са се сменили или изградили преди да бъде завършен ремонтът, отчете доц. Миланов. Минути по-рано той и Петър Москов прерязаха лентата на реновираното отделение.

Доц. Миланов благодари най-вече на персонала на болницата и посочи, че ремонтът е струвал около 1 млн. лева собствени средства, а останалите пари са дошли от редица дарители, включително анонимни.

"Използвайте я като собствена къща, защото истинските пироговци знаят, че тук прекарваме повече време, отколкото у дома си", обърна се Миланов към персонала на детската клиника в "Пирогов". Той ги призова да продължават да се грижат за чуждите деца така, както биха искали да се погрижат други хора за тяхното собствено дете.

Основната част от ремонта на клиниката започна през 2014 г. и завърши сега. Благодарение на средства от Министерство на здравеопазването и дарители, децата на България ще бъдат оперирани и лекувани при съвременни условия.

#Пирогов #клиника #Стоян Миланов #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници