Ликвидираха братята, заподозрени за атентата срещу "Шарли ебдо"

Ликвидираха братята, заподозрени за атентата срещу "Шарли ебдо"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата братя Саид и Шeриф Куаши, заподозрени за нападението срещу "Шарли ебдо" са убити. Полицията и специалните части във френската столица Париж щурмуваха печатницата в индустриалната зона Дамартен-ан-Гоел североизточно от Париж, в която се намираха заподозрените за кървавия атентат срещу редакцията на списанието, предаде АФП. 

Очевидци са съобщили, че в близост се чуват изстрели и взривове. Заложникът на двамата предполагаеми атентатори над редакцията на "Шарли ебдо" е освободен и е в безопасност.

Преди да бъдат застреляни от силите на реда Саид и Шериф Куаши излезли от печатницата, стреляйки по полицаите. Един от служителите е ранен при щурма.

Припомняме, че братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени в разстрела на 12 души в редакцията на "Шарли ебдо", се укриваха в печатница в град Дамартен-ан-Гоел, разположена на 50 км северно от Париж.

По-рано през деня френските сили за сигурност са опитаха да преговорят с двамата братя Куаши, които заявиха по телефона, че искат да умрат като "мъченици"

Френски медии съобщиха, че братята Куаши и Амеди Кулибали, който държа в продължение на часове няколко души за заложници в крайпътен парижки магазин, са се познавали и са имали връзки с една и съща джихадистка мрежа.

Aкцията срещу терористите във Франция продължи цял ден.

#Франция #атентат #Париж #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници