Групировка, близка до „Ал-Кайда“, отговорна за убийствата във Франция

Групировка, близка до „Ал-Кайда“, отговорна за убийствата във Франция
Мохамед Мера, серийният убиец, свързан с „Ал-Кайда“, беше застрелян в четвъртък след 32-часова обсада на апартамента му в Тулуза, където беше обграден от елитни части на френската полиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Групировка, свързана с „Ал-Кайда“ в ислямски Магреб, пое отговорност за масовото убийство в Тулуза и призова Франция да преосмисли „враждебната“ си политика спрямо мюсюлманите.

Документът, подписан от организацията „Джунд ал-Хилафа“ (войниците на Халифата), която преди време пое отговорност за атентати в Афганистан и Казахстан, беше публикуван на сайта Shamekh, който обикновено разпространява комюникетата на „Ал-Кайда“, предадоха АФП и БГНЕС.

Според комюникето масовото убийство в Тулуза било извършено от Юсеф Французина, определен като „един от конниците на исляма“.

„Тази благословена операция разтърси ционистко-кръстоносните стълбове в целия свят (...) и ние поемаме отговорност за нея“, се казва в съобщението.

Групировката призовава френското правителство „да преосмисли политиката си спрямо мюсюлманите в света“ и „да се откаже от враждебните тенденции към исляма“.

„Джунд ал-Хилафа“ заплашва, че подобна политика ще донесе на страната само „нещастие и разрушение“.

Мохамед Мера, серийният убиец, свързан с „Ал-Кайда“, беше застрелян в четвъртък след 32-часова обсада на апартамента му в Тулуза, където беше обграден от елитни части на френската полиция.

#„Ал-Кайда“ #убийства #Тулуза #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници