"Тайм": Владимир Путин е най-влиятелният човек в света

"Тайм": Владимир Путин е най-влиятелният човек в света
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин оглави класацията за най-влиятелните хора в света на читателите на американското списание „Тайм“.

Путин е получил 6,9% от гласовете на читателите на престижното списание и така изпревари Далай Лама, който е на седмо място с едва 1,7% от гласовете, президента на САЩ Барак Обама, който в на 11-място с 1,4%.

След Владимир Путин на втора позиция е южнокорейската певица CL от групата 2NE1, за която са гласували 6,6% от читателите. .На трето място е певицата Лейди Гага, която има подкрепата на 2,6% от участниците в анкетата.

Германският канцлер Ангела Меркел е получила 0,9% от гласовете и заема едва 25 място в класацията, изоставайки зад президента на Сирия Башар Асад и президента на Китай Си Цзинпин.

Гласуването завърши в петък вечерта, а официалните резултати ще бъдат обявени на 13 април. Класацията, съставена от редакцията на изданието, ще бъде представена на 16 април.

Прз ноември 2014 г. Путин оглави рейтинга на списание Форбс за най-влиятелните личности в света, а през декември стана лидер на рейтинга на АФП за личност на годината.

#Владимир Путин #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници