Срути се скат над Станчовата алея във Варна

Срути се скат над Станчовата алея във Варна
Снимки: Moreto.net
A A+ A++ A

Алея първа на варненската Морска градина бе затворена за автомобили днес след обед след мощно срутване на част от ската. Заради свличането на земна маса е забранено и придвижването на пешеходци в района на Карин дом по Станчовата алея.

Според говорителя на областната дирекция на МВР Ивана Милева няма пострадали хора, не са нанесени и материални щети.

Сигнал за инцидента е подаден около 13:20 часа.

От общината добавиха, че участъкът от пътя, водещ към крайбрежната алея - от паркинга под "Почивка" до рибарското селище, както и участък от Станчовата алея - от паркинга до хотел "Далас" до Карин дом, ще бъдат затворени за три дни.

Около 30 метра е свличането на земна маса, уточнява регионалното издание Moreto.net. Част от пътното платно на крайбрежната алея е блокирано от паднали дървета и пръст. Участъкът е заграден с обезопасителна лента, а контролните органи връщат автомобилите, които са се насочили към района.

"Ако се не лъжа това е мястото точно под бившия вече ресторант Салтанат, който насилствено го събориха, но земята му остана негова. Няма да се учудя, сега ако с някакви трикове се опитват да му вземат и земята, както му събориха законно построения ресторант", коментира местен жител във форума.

Читател споменава, че на времето е било забранено строителството в крайбрежната зона, защото цялото Черноморие е свлащище. "Но дойдоха евроатлантическите ценности и се намериха пролуки в закона как да се строи на свлачище съвсем законно и ..... сами виждате картинката от Почивка до Дружба на какво мяза", дава пример той."Не са виновни еколозите. Виновни са няколко местни величия и "бизнесмени", добавя друг варненец.

 

#Морска градина #Скат #свличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници