Германски джихадист е извършил самоубийствен атентат край Байджи

Германски джихадист е извършил самоубийствен атентат край Байджи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Атентат е бил извършен срещу силите за сигурност близо до иракския град Баиджи. Негов автор е германски джихадист, който се е самоубил. Това обяви ислямистката групировка "Ислямска държава" в комюнике, публикувано на джихадистки сайтове.

Според това съобщение германският ислямист се е приближил с камион, натоварен с 1,5 тона експлозиви към пост на иракската армия западно от Байджи и там го е взривил, убивайки "десетки". В комюникето не се отбелязва датата на този атентат. Според същия източник при експлозията са се подпалили и изгорели два джипа "Хъмви" и един булдозер.

Джихадистката групировка ИД контролира град Байджи, който се намира на 200 км. северно от Багдад. Той е важен стратегически с това, че в северната му периферия се намира най-голямата петролна рафинерия на Ирак. За нея се водят най-кървавите сражения от началото на конфликта между правителствените сили и джихадистите. Десетки германци са убити при сражения и самоубийствени атентати, в които те са били на страната на ИД в Ирак и Сирия.

#атентат #джихадист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници