Рашидов подгони директора на Музикалния театър

Рашидов подгони директора на Музикалния театър
Тенорът Марио Николов събра овации и в Гватемала /архив/
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов вдигна мерника на шефа на Националния музикален театър Марио Николов за лош мениджмънт и лоши финансови резултати.

Николов ще бъде уволнен, като заповедта за освобождаването му ще бъде връчена веднага, след като му изтече болничен лист, обяви Рашидов.

Причината са установени нарушения, които според експертите в МК са довели до лошо финансово състояние на театъра. Николов допълнително е възмутил министъра с това, че поставял представление в Румъния, докато е в платен отпуск, което не било допустимо от закона.

"Беше директор, но за съжаление, когато предишният директор си отиваше, остави печалба 600 хил. лева, сега Марио Николов стана на минус 600 хил. лева", каза пред журналисти Рашидов, докато проверяваше разкопките на Ларгото в центъра на София. По думите му са установени няколко сериозни нарушения.

"Когато театърът ти е на минус 600 хил. лева, нали се сещате, че не можете да платите на артистите. Когато артистите са му в тежка ситуация, да ходи да поставя в Констанца, извинявайте, но това вече е лошо отношение към артистите", смята министърът. Според него Николов спъва театъра.

Марио Николов е в болничен и от министерството не могат да му връчат заповедта за освобождаване.

"Законът е такъв, че когато му минат болничните, проверяваме дали са реални, а те всички се разболяват, когато се напише оставка. Не мога да го сменя закона", обясни Рашидов и добави: "Театърът му е зле, а той ходи хонорари да си прави."

Според Рашидов няма лошо човек да се мъчи да работи повече и да изкарва средства. Но да прави хонорари, когато театърът му е зле, е непочтително спрямо колегите му.

"Не знам дали е противозаконно. Нямам против всеки извън своите задължения, ако може да си изкара доходи, няма лошо - хората искат да се прехранват", коментира министърът.

Предстои МК да назначи изпълняващ длъжността, а след това ще има конкурс за нов директор, даде да се разбере Вежди Рашидов.

#Вежди Рашидов #Марио Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници