Волфганг Ишингер: Визитата на Меркел и Оланд в Москва е последният опит

Волфганг Ишингер: Визитата на Меркел и Оланд в Москва е последният опит
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Волфганг Ишингер, германски дипломат. Той е председател на Мюнхенската конференция за сигурност.

Правилата на международната политика постоянно се нарушават. Това доведе до увеличаването на броя на конфликтите. На този фон значението на Мюнхенската конференция по сигурност расте.

Последен шанс...

Визитата на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Москва е последният решителен опит да се реализират споразуменията от Минск. Мисията им е мъжествена. Ако те се върнат с празни ръце, тогава ситуацията няма да се подобри. Двете страни в конфликта разбират, че сраженията за всяка педя земя не са от полза за никого. Сега е необходимо спокойствие, за да се проведат преговорите.

Рано или късно руснаците ще разберат, че техните най-надеждни граници са западните. В случай, че Москва не изпълни Минските споразумения Западът няма да има друг избор, освен да въоръжи Киев.

Оръжия за Украйна: Защо не?

Ние оказваме подкрепа на Украйна, отпускайки й милиарди. Защо да не можем да й помогнем да предотврати разрушенията на своя територия? Защо пък да не я въоръжим? Признавам, че това е свързано с голям риск. Но липсата на каквито и да било действия също е свързано с риск.

Мюнхен и "разрушаващият се ред"

Темата на тазгодишната Мюнхенска конференция е сходна със заглавието на нашия последен доклад "Разрушаващият се ред". Днес ние сме свидетели именно на това. Няма адекватно, ефективно управление нито на глобално, нито на регионално равнище. Двете най-остри кризи са очевидни – това е украинската криза, която не засяга само Украйна, а е криза на европейската сигурност. Там се води война. Втората, но не по-малко важна, е хаосът в Близкия изток. Неин символ е усилването на терористичната групировка "Ислямска държава". Нестабилността и кървавия конфликт в Сирия, милионите бежанци както в Ирак, така и в Сирия. Тези две теми ще доминират на конференцията.

Материалът е публикуван в "Дойче Веле" и Це Де Еф.



#визита #Ангела Меркел #Франсоа Оланд #Москва #Владимир Путин #опит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници