България на финала за нов договор за газ

България на финала за нов договор за газ
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България е на финалната права на преговорите по подписването на нов договор за доставки на газ след първи януари, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

На посещение в Ямбол, в четвъртък, министър Добрев откри информационен ден по програмата „Енергийна ефективност и зелена икономика", предаде информационна агенция „Фокус".

В сряда зам.-министърът на икономиката Евгения Харитонова обяви, че новият договор между „Булгаргаз" и „Газпром" за доставка на природен газ от Русия ще бъде подписан до 15 ноември.

Харитонова увери, че по конекторните връзки с Румъния, Турция и Сърбия се работи активно, но те ще бъдат тема за следващия есенно-зимен сезон.

„Поддържаме близки контакти и следим топлофикационните дружества, имаме информация за техните проблеми. Нашето намерение е да внесем промени в Закона за енергетиката в частта за топлоснабдяването след кръглата маса по темата на 26 октомври", информира още Евгения Харитонова.

#газ #парно #„Газпром“ #„Булгаргаз“ #Евгения Харитонова #министър на икономиката #Делян Добрев #договор #доставка #Ямбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници