Пак блокади! Енергетици: Хората няма да понесат цената на тока от 1 юли, а ние оставаме без работа

Пак блокади! Енергетици: Хората няма да понесат цената на тока от 1 юли, а ние оставаме без работа

Стоп кадър/BG ON AIR

A A+ A++ A

Миньори и енергетици отново излязоха на протест. Автошествието тръгна от Хасково, премина през Симеоновград и Димитровград и блокира пътя към магистрала "Марица". Пред "Брикел" отново ще има блокади

Протестиращите се обявяват против зелената сделка, защото според тях ще останат без работа.

"Ние сме категорично против това и сме за незабавно спиране на плащане на емисии, по този начин нямаме конкурентна основа за производство на електроенергия и самото общество от 1 юли няма да го понесе това", каза протестиращ.

Работниците бяха категорични, че няма да се откажат от протестите, докато не бъдат чути и докато не бъдат удовлетворени исканията им. В Хасково енергетиците прочетоха и декларация, която ще бъде изпратена до президента, до председателя на Народното събрание и до всички партии в парламента.

"Оставаме без работа, националната сигурност заминава на кино. Не знам коя нормална държава затваря стратегическите си обекти по чужди предписания", алармират протестиращи.

Протестът беше охраняван от полиция. До блокиране на движението в областния град не се стигна, въпреки че беше затруднено.


#енергетици #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници