БОЕЦ изпраща сигнал до Кьовеши за откритата Пътна карта за "Турски поток"

БОЕЦ изпраща сигнал до Кьовеши за откритата Пътна карта за "Турски поток"

Стоп кадър/Евроком

A A+ A++ A

Сдружение БОЕЦ ще изпрати днес сигнал до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, свързан с "Турски поток" и новите документи и Пътната карта, получени от БГ елфите и "Информнапалм".

Това съобщи в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР комуникационният експерт Весислава Танчева от БОЕЦ.

Документът, подписан през 2017 година от тогавашния енергиен министър от правителството на Бойко Борисов - Теменужка Петкова и от директора на "Газпром" Алексей Милер, беше обявен за изчезнал и се издирваше през последните години. Наскоро се появи информация, че е открит в изтекла кореспонденция на помощник на руския политик Александър Бабаков, но до момента няма официална информация от институциите у нас.

Ако нещо разтури тази коалиция и отидем на избори, това ще е националната сигурност и контролът на службите, където няма никакво разбирателство между партиите в управлението, прогнозира комуникационният експерт.

Бойко Борисов винаги си самопредизвиква избори, ако е сигурен, че може да ги спечели. Щом не го прави, това означава, че геополитическият фактор му тежи повече, отколкото вътрешнополитическият, смята Танчева.

Тя подчерта, че в ГЕРБ решенията се вземат от лидера Борисов и твърденията му, че Мария Габриел сама ще реши кои министри от кабинета ще запази и след ротацията, звучат като скрита закана "Оправяй се, но както аз кажа".

Ако ЕС иска да се бори за статут на глобална сила, би трябвало да си осигури възможно най-ефективно и стабилно управление, каквото никога не е имал, това няма да се постигне, ако бъдат раздробени съществуващите политически съюзи, а в България ГЕРБ все още е разглеждана като най-силната политическа част от Европейската народна партия (ЕНП):

"Това е една от причините Борисов да продължава да управлява в коалиция точно с тази група (ПП-ДБ), която също се насочи към ЕНП", обобщи експертът.

#Весислава Танчева #сдружение "Боец" #пътна карта #"Турски поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници