България е готова да реагира при бежански натиск, заяви адмирал Пламен Манушев

България е готова да реагира при бежански натиск, заяви адмирал Пламен Манушев
A A+ A++ A

България с е готова да реагира при бежански натиск, проведеното вчера военно учение показва това и на трафикантите, и на бежанците. Това каза адмирал Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ, бивш командващ Военноморските сили. По думите му учението е показало сериозното взаимодействие между българските институции.

"Учението показа една сериозна комуникация и взаимодействие между българските институции, т.е между Военноморските сили и "Гранична полиция". Най-вече учението беше един сериозен знак, че държавата се готви да реагира при такива ситуации“, каза адмирал Манушев.

"Това, което направиха армията и на гръцката граница, и на македонската граница, и вчера в морето, показва и на трафикантите, и на мигрантите, че държавата се готви и има готовност да реагира“, коментира адмиралът. Той увери, че никой не може да дойде по море в България без да бъде забелязан. Според адмирал Пламен Манушев само със силите, с които разполага МВР, не може да се справи.

"Но с заедно с Военноморските сили, те могат да направят това нещо и могат да посрещнат всякакви ситуации“, допълни бившият командващ Военноморските сили. Адмирал Пламен Манушев коментира и предстоящото строителството на два нови кораба. Според него ползите за страната ни ще са огромни, защото флотът има нужда от нови кораби. По думите на адмирал Манушев старите плавателни съдове вече са с изтекъл ресурс и дори не подлжат на ремонт.

"Новите кораби ще защитават интересите на България и ще защитават морския суверенитет на страната. НАТО също има нужда от нови плавателни съдове", каза още адмирал Манушев.

#България #бежанци #трафиканти #адмирал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници