Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили

Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили
A A+ A++ A

Парламентът одобри доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България. „За“ доклада гласуваха 84 народни представители, „против“ – 28 и „въздържали се“ нямаше.Според доклада през 2015 г. отбранителната политика се е основавала на приемственост и устойчивост в следваните национални приоритети в рамките на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

В доклада се посочва, че в центъра на вниманието е останало всестранното осигуряване на българските контингенти зад граница, провеждането на ротациите и своевременното решаване на възникнали въпроси на мисиите. През 2015 г. формирования и отделни военнослужещи са участвали в 14 мисии и операции зад граница. Общо 98 формирования са поддържали постоянна готовност и са провеждали операции по оказване на помощ на населението при бедствия.

В рамките на дебата народният представител Атанас Зафиров обяви, че ПГ на „БСП лява България“ няма да подкрепи доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили. Депутатът от ПГ на ГЕРБ Пламен Манушев заяви, че не може, разглеждайки доклада за състоянието на отбраната, да се хвърли всичко върху това управление и върху този министър. Валентин Радев от ГЕРБ допълни, че докладът за състоянието на отбраната и въоръжените сили е обективен, има приемственост и фактологичност. 

#НАТО #ЕС #доклад #Парламент #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници