Над 55 загинали и 372 ранени при бомбени атентати в Сирия

Над 55 загинали и 372 ранени при бомбени атентати в Сирия
Телевизионни кадри от мястото на инцидента, случил се на главен път в южната част на града, показаха разпокъсани тела и разрушени автомобили. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 55 души бяха убити, а 372 бяха ранени при двойни бомбени атентати с коли-бомби в сирийската столица Дамаск, съобщиха от сирийското вътрешно министерство.

Преди това беше съобщено за над 40 убити и 170 ранени. Телевизионни кадри от мястото на инцидента, случил се на главен път в южната част на града, показаха разпокъсани тела и разрушени автомобили, предаде БГНЕС, позовавайки се на световните агенции.

Ръководителят на наблюдателската мисия на ООН, норвежкият генерал Роберт Моод, апелира към световната общност за помощ.

"Това е поредният пример за страданията на сирийския народ. Ние сме тук и призоваваме всеки, намиращ се на територията или извън Сирия, да ни окаже помощ за прекратяване на насилието," призова той.

В отговор на събитията основната опозиционна група в Сирия заяви, че зад кървавите експлозии в столицата стои режимът на президента Башар Асад.

"Зад това стои режимът", настоя по-рано днес Самир Нашар от Сирийския национален съвет.

Според него целта на нападенията била да изпрати ясно послание към наблюдателите на ООН, че са под заплаха, докато стоят в страната. Той също така изтъкна, че режимът опитва да създаде впечатлението, че се бори с "терористи".

От началото на протестите срещу управлението на Асад в Сирия загинаха между 9 и 10 хиляди души. Конфликтът в страната продължава вече повече от година.

#Сирия #атентати #Дамаск #загинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници