Стефан Янев: Има сигнали за автобуси с избратели от Турция за вота на 26-ти

Стефан Янев: Има сигнали за автобуси с избратели от Турция за вота на 26-ти
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Имаме сигнали, че от Турция се организират автобуси с избиратели за вота на 26 март, но е трудно да се каже откъде идва организацията. Това посочи вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев пред bTV. Той коментира, че дори да има спонсорирана кампания, то тя лесно може да се скрие зад други организации, предаде Дарик. 

Янев е категоричен, че в момента има повишена чувствителност към т.нар. изборен туризъм особено на фона на това, че и Турция се готви за избори – референдума на 16 април. Издадени са предупреждения и актове на партии за нарушения на изборния процес - агитация на чужд език и използване на предизборни клипове, добави още Янев.

По повод отношенията между България и Турция министърът посочи, че се стремим да запазим и поддържаме добрите отношения, но използваме наличния дипломатически инструментариум, за да регулираме ходове, които бихме квалифицирали като опит за намеса във вътрешните ни работи.

Такъв ход е извикването на посланика ни в Турция Надежда Нейнски за консултации. Така се дава знак, че има нещо, което превишава рамките на добрия тон в отношенията ни, уточни Янев.

#Надежда Нейнски #Турция #Стефан Янев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници