Станишев: Спирането на АЕЦ „Белене“ е национално предателство

Станишев: Спирането на АЕЦ „Белене“ е национално предателство
„Да не забравяме, че от един ядрен клуб много лесно се излиза, но трудно се влиза“, посочи лидерът на левицата. Снимка: БСП
A A+ A++ A

Решението за отказ от строежа на АЕЦ „Белене“ е национално предателство, смята лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Решението за спиране на АЕЦ „Белене“ е голям удар върху страната, а в света има ренесанс на ядрената енергетика, която, всички знаят, е най-евтината и най-малко замърсява околната среда“, каза лидерът на БСП Сергей Станишев на среща на народни представители от КБ с представители на граждански организации, които се борят за референдум и „ЗА“ строителството на централата, предаде БГНЕС.

Повечето представители на граждански организации бяха от Гражданско сдружение „Аз не се отказвам от АЕЦ „Белене“, а ти?“, които представиха цветната брошура „ЗА Втора атомна“, която ще разпространяват по време на кампанията и събирането на подписката за референдума.

„В доклада на HSBC беше ясно, че в региона ни ще има нужда от повече електроенергия, че има пазар за нея, че цените на енергията от ядрените блокове ще бъдат по-ниски и конкурентни от други източници“, каза още Станишев.

„Решението за спиране на проекта бе взето на тъмно, без дебати – това е национално предателство“, възмути се той за пореден път.

„Да не забравяме, че от един ядрен клуб много лесно се излиза, но трудно се влиза“, посочи лидерът на левицата.

#референдум #АЕЦ „Белене“ #лидер на БСП #Станишев #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници