Огнеборците стигнаха до пожара на Витоша

Огнеборците стигнаха до пожара на Витоша
В местността „Бистришко бранище" има две огнища, като се предполага, че второто огнище се е образувало от прехвърляне на искри от основното огнище. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Екипи от пожарникари пристигнаха на мястото на пожара на Витоша, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

В местността „Бистришко бранище" има две огнища, като се предполага, че второто огнище се е образувало от прехвърляне на искри от основното огнище.

Вертолетите за гасене, които се захранват с вода от Панчаревското езеро, вече облитат района и вече три пъти са изсипали количества вода над горящите площи.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов отиват в село Бистрица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място ще бъде и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Създаден е щаб за погасяването на огъня.

„Пожарът в биосферен резерват „Бистришко бранище" е в района на хижа „Физкултурник". Засегнат е районът, където беше ветровалът преди десетина години и в момента горят паднали ниско дървета," съобщи директорът на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Стефан Борисов, цитиран от „Фокус".

#Витоша #пожар #Бистришко бранище #Цветан Цветанов #Мирослав Найденов #Николай Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници